O´RGANILAYOTGAN TILDA TOVUSHLARNING QISQARISHI. REDUKSIYA TURLARI. - talabasi Yunusova Hodisa (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  reduksiya  turlari  va  ularning  lingvistik jarayonlardagi ahamiyati ko'rib chiqiladi. Maqolada fonetik, morfologik, sintaktik va semantik  reduksiya  tushunchalari  aniqlanib,  ularning  nutq,  yozuv  va  muloqot jarayondagi o'rni tahlil qilinadi. Reduksiya turlari tilning o'zgaruvchan tabiati, muloqot samaradorligini  oshirish  va  so'z  turkumlaridagi  o'zgarishlarni  aks  ettiradi.  Ushbu jarayonlar til bilish va tilshunoslik uchun juda muhimdir, chunki ular tilni rivojlantirish va qabul qilish jarayonlarini yoritadi.