SINTAGMA VA UNING QO´LLANILISHI - Shohidillayev Sherzod (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Sintagma tilshunoslikda soʻzlar yoki soʻz birikmalarining maʼno birliklarini tashkil etishdagi asosiy tuzilma hisoblanadi. U o'z ichiga bir yoki bir nechta so'zlarni  oladi  va  umumiy  ma'no  yoki  g'oya  ifoda  etadi.  Sintagma  tahlili  so'zlar o'rtasidagi grammatik va semantik aloqalarni aniqlashga yordam beradi, shuningdek, uning kommunikativ funksiyasini o'rganishga imkon beradi. Sintagma turli tillarda va kontekstlarda turlicha ko'rinishda bo'lishi mumkin, bu ularning ko'plab qo'llanilishiga olib keladi.