SINTAGMA VA UNING QO'LLANILISHI - Mamirjonova Zarina; Ismanova Odina (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya Sintagma tilshunoslikda so'zlar, iboralar yoki gaplarning bir-biri bilan  bog'lanishidan  tashkil  topgan  ma'no  ifodalovchi  tuzilma  sifatida  tasvirlanadi. Ushbu maqolada sintagma tushunchasi, uning lingvistik jihatlari, turlari va o'zbek tilida qanday  qo'llanilishi  haqida  batafsil  ma'lumot  berilgan.  Sintagma  morfologik  va sintaktik  tahlil  nuqtai  nazaridan  o'rganilib,  uning  turli  til  tuzilmalaridagi  roli,  tili rivojlanishidagi ahamiyati ko'rsatiladi.