PROFESSIONAL TA’LIM MUASSASALARIDA UMUMT’ALIM FANLARNI O’QITISHDA O`QUVCHILARDA KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISH - Zulfonova Nargiza Xoliqulovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  O'qituvchi  kuchli  bilimga  ega  bo'lsa-yu,  lekin  uni  o'quvchiga yetkazib  bera  olmasa,  yetuk  mutaxassis  degan  nomni  qozona  olmaydi.  Demakki, bugungi yetishib kelayotgan yosh avlodga yangi pedagogik texnologiyalar asosida dars o'tish  davomida  o’quvchilarda  kreativlikni  rivojlantirishlari  kerakligini  tushuntirib berish zarur. Zero ular buyuk kelajak quruvchi avlodni  voyaga  yetkazadilar. Ushbu maqolada aniq va tabiiy  fanlarni o’qitishda kollejlarda  aniq va tabiiy fanlar darslarida innovatsion usullardan foydalangan holda o’quvchilarda kreativlikni rivojlantirishga e’tibor qaratilgan.