MINTAQADAGI SANOAT SUBYEKTLARI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH UCHUN HISOBLANGAN KO‘P OMILLI CHIZIQLI EMPIRIK MODEL PARAMETRLARI - Norqobilova Feruza Abduhomidovna; Qalandarov Mirkamol Bo‘ronovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  sanoatni  rivojlantirish,  hududlarni  ijtimoiy-iqtisodiy  qoʻllab-quvvatlash  bilan  bir  qatorda,  mamlakatimizda  iqlim  oʻzgarishi, ekologik jarayonlarning buzilishi va bunga sanoat korxonalarining ham taʼsiri borligi va  uning  oldini  olish  hamda  bartaraf  etish  boʻyicha  ham  tadqiqotimizda  toʻxtalib oʻtdik. Undan tashqari mintaqadagi sanoat subyektlari faoliyatini rivojlantirish uchun hisoblangan  ko‘p  omilli  chiziqli  empirik  model  parametrlari  qiymatlarini  ishlab chiqqanmiz.