O‘ZBEKISTON VА GERMАNIYА MOLIYА BOZORIDА RАQOBАTNI HUQUQIY QO’LLАB-QUVVАTLАSH MАSАLАLАRI: QIYOSIY HUQUQIY TАHLILI - Abduaxatova Guzal Utkirjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston va Germaniyada moliya bozoridagi raqobatni tartibga solish mexanizmlari huquqiy nuqtai nazardan qiyosiy tahlil qilinadi. O‘zbekistonning  bozor  islohotlari  jarayonida  raqobatni  qo‘llab-quvvatlashdagi yondashuvi  va  Germaniyaning  rivojlangan  raqobat  qonunchiligi  hamda  nazorat tizimlari  bilan  taqqoslanadi.  Maqolada  moliya  bozori  ishtirokchilarining  faoliyati, monopoliyaga qarshi nazorat hamda raqobatni qo‘llab-quvvatlashning ijobiy va salbiy ta’sirlari chuqur o‘rganiladi.  Shu jumladan, moliya bozorida raqobatni rivojlantirish, iqtisodiy samaradorlik va iste’molchilar manfaatlarini himoya qilishda O‘zbekiston va Germaniyada asosiy vazifalari o’rganiladi. Raqobatning rivojlanishi O‘zbekiston moliya sektorida sog‘lom muhit  yaratishi,  xalqaro  investorlar  va  mahalliy  bozor  o‘rtasida  barqaror  aloqalarni mustahkamlash imkoniyatlari, O‘zbekiston Germaniya kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasini  o‘z  qonunchiligiga  tatbiq  etish  orqali,  iqtisodiy  islohotlarni  kuchaytirish, javobgarlikka tortish masalalari muhokama etiladi.