O‘G’RILIK JINOYATLARINING KRIMINOLOGIK TAVSIFI VA ULARNING OLDINI OLISH CHORALARI - XASANOV SHUXRAT ERKINBAYEVICH (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu  tezisda  o‘g‘rilik  jinoyatlarining  kriminologik  tavsifi  va  ularga  qarshi kurashish choralarining samaradorligi o‘rganiladi. O‘g‘rilik, jinoyatlarning eng ko‘p tarqalgan  turlaridan  biri  bo‘lib,  nafaqat  iqtisodiy,  balki  ijtimoiy-psixologik  omillar bilan ham bog‘liqdir. Maqola o‘g‘rilik jinoyatlarining shakllari, sabab va oqibatlarini, shuningdek,  jinoyatchilikni  oldini  olishning  innovatsion  metodlarini  tahlil  qiladi. O‘g‘rilikning  oldini  olish  uchun  ijtimoiy,  huquqiy  va  texnologik  yondashuvlarning uyg‘unlashgan tizimi muhim ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Shu bilan birga, maqolada zamonaviy kriminologik va profilaktik tadqiqot usullari hamda profilaktika metodologiyalariga alohida e'tibor qaratiladi.