BADIIY TARJIMADA TASVIR VA IFODA VOSITALARINING QAYTA YARATILISH MUAMMOLARI - Tojiyeva Afro'za Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  adabiy  matnlarda  tasvir  va  iboralarni  qayta yaratishda  tarjimonlar  duch  keladigan  ko'p  qirrali  muammolar,  tarjimonning musiqiylik, ohang va so'z o'yinini muvozanatlash, matnlararo havolalar va maqsadli tilda to'g'ridan-to'g'ri ekvivalentlari bo'lmasligi mumkin bo'lgan madaniy ishoralarni boshqarish vazifasi, badiiy tarjimani talqin qiluvchi va ijodiy sanʼat sifatida koʻrsatib, matnning  asl  emotsional  va estetik taʼsirini  yetkazishda tarjimonning ham  madaniy vositachi, ham hamkorlikda yaratuvchisi roli haqida batafsil bayon qilingan.