ИЧКИ ИШЛАР ОРГАНЛАРИНИНГ ТЕЗКОР ҚИДИРУВ БЎЛИНМАЛАРИДА ҚИДИРУВ ИШИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ЧОРА- ТАДБИРЛАРИ (Наманган вилояти мисолида) - С.Ф.Каримов (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: ушбу мақолада ички ишлар органларининг тезкор қидириш бўлинмаларида қидириш ишини ташкил этишнинг самарадорлигини оширишга қаратилган чоралар таҳлил қилинади. Мақолада, қидирув  жараёнидаги асосий муаммолар, уларни ҳал этиш учун зарур бўлган методологиялар ва замонавий технологиялар  ҳақида  сўз  боради.  Қидирув  ишларини  самарали  ташкил  этиш учун  зарур  бўлган  стратегиялар,  жумладан,  малакали  ходимларни  тайёрлаш, ахборот  ва  коммуникация  технологияларидан  фойдаланиш,  шунингдек, жамоатчилик  билан  ҳамкорликни  мустаҳкамлаш  кўриб  чиқилади.  Ушбу тадбирлар,  жиноятчиликни  олдини  олиш  ва  ҳуқуқбузарликларни  аниқлашда тезкорликни оширишга хизмат қилади. Мақола, шунингдек, қидирув жараёнида жамоат  фикрини  инобатга  олиш  ва  фуқаролар  иштирокини  оширишнинг аҳамиятини таъкидлайди. Буларнинг барчаси, ички ишлар органларининг тезкор қидирув фаолиятини янада самарали ва сифатли қилишга ёрдам беради.