TIL UNIVERSALIYASIDA GRAMMATIK KATEGORIYA TUSHUNCHASI. KELISHIK KATEGORIYASI VA UNING IFODALANISHI - Raimberdiyeva Gulnora Husan qizi; M. Madayeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Maqolada  grammatik  kategoriya  tushunchasi  va  uning  tavsifi, grammatik ma’no hamda grammatik shakl haqida so‘z boradi. O‘zbek, rus, arab va ingliz tillaridagi kelishik kategoriyalarini o‘zaro taqqoslagan holda ularning o‘xshash hamda farqli jihatlari to‘g‘risida ma’lumot beriladi. Shuningdek, ularning ifodalanishi, sintaktik tahlil jarayonida kelishik shakllarini qabul qilgan so‘zlar qaysi gap bo‘lagi vazifasida kelishi yoritib beriladi.