ПАРРАНДАЧИЛИК ФЕРМАЛАРИНИ АТМОСФЕРА ҲАВОСИГА ТАЪСИР ҚИЛУЧИ ОМИЛЛАРИ. - Ортиқов Азим Аҳрорович (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Резуме: Дунё бўйича паррандачилик фермалари ва йирик паррандачилик корхоналари қутулиши мумкин бўлган тухум ишлаб чиқариш  ва товуқ гўшти  етиштирб бериши билан шуғулланади.  Соғлиқни сақлаш  ва экология  тизими олдига паррандачик фермалари ва фабрикалари  атрофидаги аҳолини соғлигини муҳофаза  қилиш  ва  мустаҳкамлаш  бирламчи  вазифа  қилиб  қўйилган. Паррандачилик  фермаларида  ишлаб  чиқариш  жараёнларини  механизациялаш даражаси юқори. Тухумга асосланган паррандачилик фермалари янада самарали ва  тежамкор  ҳисобланади.  Бундай  тадбирларни  амалга  оширишда  ишлаб чиқариш технологияларини такомиллаштириш, экологик омилларга таъсир этиш ва комплекс гигиеник тадбирларни амалга ошириш билан эришилади.