ПАРРАНДАЧИЛИК ФАБРИКАЛАРИДА ИШ ШАРОИТИНИНГ ОҒИРЛИГИ ВА ЖАДАЛЛИК КЎРСАТГИЧЛАРИ АСОСИДА ГИГИЕНИК БАҲОЛАШ - Ортиқов Азим Аҳрорович (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Хулоса:  Тадқиқотнинг  мақсади  паррандачилик  фабрикаларида  меҳнат шароитини  ўрганиш  ва  иш  шароитининг  оғирлиги  ва  жадаллиги  бўйича баҳолаш, ишлаб чиқариш жараёнида ишчи организимига таъсир қилувчи салбий оқибатларни  ўрганиш  ва  уларнинг  иш  шаритларини  хавфлилик  даражасини аниқлаб  гигиеник  баҳо  бериб    шунинг  асосида  ишчи  ўринларида  илмий асосланган гигиеник тавсияларни ишлаб чиқишдан иборат