PSIXOLINGVISTIKADA NUTQNING ESTETIK AHAMIYATI - Omonova Sarvinoz; Kabulova U.S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutqning estetik ahamiyati tahlil etiladi. Nutqning estetik ta’siri til va psixologiya o‘rtasidagi aloqalarni o‘rganishda muhim o‘rin tutadi. Maqola nutqning go‘zalligi, ritmi, tovush uyg‘unligi, semantika va figurativ til orqali inson  ruhiyatiga  qanday  ta’sir  qilishini,  shuningdek,  estetik  qabul  va  subyektiv talqinning  rolini  o‘rganadi.  O‘zbek  adabiyotidan  misollar  keltirilgan  holda, psixolingvistik tahlil asosida nutqning estetik ahamiyati kengroq yoritiladi.