KORXONANING INNOVATSION ISHLANMALARINI MOLIYALASHTIRISHNI BAHOLASH USULLARINI QIYOSIY TAHLIL QILISH - Baxronova Shaxodat Baxshulloyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  korxonaning  innovatsion  ishlanmalarini moliyalashtirishni  baholashda  foydalaniladigan  usullarning  har  tomonlama  qiyosiy tahlili  keltirilgan.  U  ushbu  usullarning  nazariy  asoslari  va  amaliy  qo'llanilishini o'rganadi,  ularning  kuchli  tomonlari,  cheklovlari  va  turli  tashkiliy  kontekstlarda muvofiqligini  chuqur  o'rganishni  ta'minlaydi.  Tadqiqot  innovatsiyalarni rivojlantirishda moliyalashtirishning muhim rolini ta'kidlab, baholash usulini tanlash qarorlar  qabul  qilish  va  strategik  rejalashtirishga  qanday  ta'sir  qilishi  mumkinligini ta'kidlaydi.  Haqiqiy  misollarni  tahlil  qilib,  maqola  korxonalar  innovatsiyalarni moliyalashtirishda  duch  keladigan  amaliy  qiyinchiliklarga  oydinlik  kiritadi  va  turli moliyalashtirish  strategiyalarini  muayyan  tashkiliy  ehtiyojlarni  qondirish  uchun qanday qilib moslashtirish mumkinligi haqida tushuncha beradi. Oxir oqibat, tadqiqot dinamik  bozorlarda  o'sish  va  raqobatbardoshlikni  oshirish  uchun  innovatsion ishlanmalarni qanday samarali moliyalashtirish mumkinligini yaxshiroq tushunishga hissa qo'shishga qaratilgan.