HOSILA VA UNING XOSSALARI. - Ibroximova Diyora Abdujalil qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Matematika,  xususan,  analiz  sohasida  hosila  tushunchasi  juda muhim  ahamiyatga  ega.  Hosila,  funksiyaning  o'zgarishini  o'rganish  va  uning xossalarini aniqlashda asosiy vosita hisoblanadi. U, funksiyaning nuqtadagi o'zgarish tezligini  ifodalaydi  va  ko'plab  matematik,  fizika,  iqtisodiyot  va  boshqa  sohalarda qo'llaniladi.  Ushbu  maqolada  hosila  tushunchasi,  uning  xossalari,  qo'llanilishi  va amaliy misollari haqida batafsil ma'lumot beriladi.