XX ASR 20-YILLARIDA O’ZBEKISTONDA YANGICHA PEDAGOGIK O’QUV YURTLARINING VUJUDGA KELISHI - Mardiyeva Guzal Karimovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  1920-yillarda  Oʻzbekistonda  yuzaga  kelgan pedagog kadrlarga ehtiyoj va muammolar, ushbu muammolarga yechimlar sifatida yangi  yo‘nalishdagi  pedagogik  o‘quv  yurtlarining  vujudga  kelishi  haqida  bayon etilgan.  Shuningdek  ushbu  bilim  yurtlaridagi  o‘itish  tizimi  va o’quvchilar  salmog’i tahlil qilingan.