BIOLOGIYANI О‘QITISHDA О‘QUVCHILARDA MUSTAQIL VA IJODIY FAOLIYATINI TARKIB TOPTIRISH - To’xtaboyeva Sayyora Abdulboqiyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Fikr  inson  faoliyati,  uning  о‘z  kuchi,  qudrati  va  bilimini  tashkil  etuvchi    ma’naviy-insoniy    sifatidir.    Fikr    rivoji    ijtimoiy    -    iqtisodiy  taraqqiyotning    asosiy    harakatlantiruvchi    kuchi    bо‘lganligi    uchun,  biologiyani о‘qitish  jarayonida  о‘quvchilarning  mustaqil  va  ijodiy    fikr  yuritish  kо‘nikmalarini rivojlantirish zarur.