O‘ZBEKISTON TABIATI, TABIIY BOYLIKLARI VA ULARNI MUHOFAZA QILISHNI O’RGANISH. - Qalandarova Ozoda (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada,  O‘zbekiston  tabiati,  uning  tabiiy  boyliklari hamda ularni  muhofaza qilishning dolzarb  masalalariga bag‘ishlangan.  O‘zbekiston hududining iqlim xususiyatlari, flora va faunasi, minerallar va suv resurslari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, tabiiy resurslarni himoya qilishga oid muhim chora-tadbirlar, muammolar va imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi.