HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI MEYORLARI TASNIFI - Rahmidinova Tavhida Azizbek qizi; Kabulova U.S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  o'zbek  adabiy  tili  meyorlarini  tasniflashga bag'ishlangan bo'lib, fonetik, morfologik, sintaktik, leksik va stilistik meyorlarni o'z ichiga oladi. Har bir meyorning o'ziga xos qoidalari va ahamiyati tahlil qilinadi. Til meyorlari  adabiy  ifoda  va  muloqotda  aniq  va  ravon  bo'lishini  ta'minlaydi.  Maqola, shuningdek,  korrektura  va tahrir jarayonining  ahamiyatini ham  ko'rsatadi. Natijada, o'zbek  tilining  rivojlanishi  va  madaniyati  uchun  meyorlarga  amal  qilish  zarurligi ta'kidlanadi.