O’ZBEK TILINING TARAQQIYOTI - Rahimjonova Gavharoy Umidjon qizi; Kabulova U.S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  O‘zbek  tilining  rivojlanishi  haqida  maqola  o‘zbek  tilining tarixiy ildizlari,  bugungi  kundagi holati  va  kelajakdagi istiqbollarini  yoritadi. Unda o‘zbek tilining adabiy rivoji, lotin yozuviga o'tish jarayoni va davlat tili sifatidagi o'rni ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek,  globallashuv  va  texnologiyalar  ta'siri,  ilm-fan  va madaniyat sohasidagi o'zgarishlar haqida ham so'z boradi. Xalqaro miqyosda tilning ahamiyati  oshib  borayotgani  ta'kidlanadi.  Maqola  o'zbek  tilini  kelajakda  yanada rivojlantirish zarurligini qayd etadi.