SUG‘ORILADIGAN YERLARNING MELIORATIV HOLATINI YAXSHILASHDA VERTIKAL DRENAJ QUDUQLARNING O‘RNI - Sherboyev Zohid Xonqulovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Maqolada  yer  osti  sizot  suvlarining  ko‘tarilishishi  natijasida yerlarning meliorativ holatiga salbiy ta’sir etishi va bu holatning oldini olish maqsadida vertikal  drenaj  uskunalaridan  foydalanishning  samaradorlik  holatlari  to‘g‘risidagi ma’lumotlar keltirilgan.