BOLALARGA NISBATAN ZO’RAVONLIKNI OLDINI OLISH MASALALARI - Shaxlo Zurapova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Bolalarga nisbatan zo’ravonlik ota-ona yoki tarbiyachining bolaga haqiqiy yoki potensial zarar yetkazishiga olib keladigan har qanday xatti-harakat yoki harakatsizlikni o’z ichiga olishi mumkin va bu holat odatda bolaning uyida yoki bola vaqt o’tkazadigan tashkilotlar, maktablar yoki jamoat joylarida sodir bo’ladi. Bolalarga nisbatan zo’ravonlik va bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish atamalari ko’pincha  bir-birining  o’rnida  ishlatiladi.  Shunga  qaramay,  ba’zi  tadqiqotchilar bolalarga nisbatan shafqatsiz munosabatda bo’lish atamasini beparvolik ekspluatatsiya va  odam  savdosini  o’z  ichiga  oluvchi  soyabon  sifatida  ko’rishadi.  O’zbekistonda zo’ravonliklarni oldini olish bo’yicha ko’rilayotgan chora-tadbirlar haqida.