HUDUDGA XORIJIY INVESTORLARNI JALB ETISH MAQSADIDA INVESTITSIYAVIY JOZIBADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Po’latova Sug’diyona (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda hududga xorijiy investorlarga qiziqarli va jozibali imkoniyatlar taqdim etish maqsadida investitsiyaviy jozibadorlikni oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda  xorijiy  investitsiyalarni  jalb  qilish  uchun  davlat  tomonidan  yaratilgan sharoitlar, infratuzilma, soliq siyosati, biznes  muhiti  va huquqiy  muhit kabi omillar ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  xorijiy  investorlar  uchun  eng  maqbul  sharoitlarni yaratish  bo‘yicha  tavsiyalar  ishlab  chiqiladi.  Mavzu  doirasida  investitsiyaviy jozibadorlikni  oshirishning  strategiyalari  va  ular  amalga  oshirilgan  hududlarda erishilgan muvaffaqiyatlar tahlil qilinadi.