HUDUDGA XORIJIY INVESTORLARNI JALB ETISH MAQSADIDA INVESTITSIYAVIY JOZIBADORLIKNI OSHIRISH YO‘LLARI - Po’latova Sug’diyona (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda hududga xorijiy investorlarni jalb etish maqsadida investitsiyaviy jozibadorlikni  oshirishning  samarali  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Xorijiy  investitsiyalar iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirish, yangi ish o‘rinlari yaratish, texnologik taraqqiyot va ijtimoiy  farovonlikni  oshirishda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Tezisdagi  asosiy  maqsad  – hududga xorijiy investitsiyalarni jalb qilishni samarali ravishda ta’minlash uchun zarur strategiyalarni  aniqlashdir.  Bu  maqsadga  erishish  uchun  investitsiya  muhiti,  soliq siyosati, infratuzilma va huquqiy himoya mexanizmlarini takomillashtirish lozim.