IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TADBIRKORLIK SUB’EKTLARINING TA’SIRCHANLIGINI OSHIRISH YO’LLARI (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Rahmatullayeva Ahdiya (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda Surxondaryo  viloyatidagi tadbirkorlik sub’ektlarining iqtisodiy samaradorligini oshirish yo’llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kichik va o’rta biznesning iqtisodiy  rivojlanishga  ta’siri,  viloyatning  biznes  muhitidagi  muammolar  va  ularni bartaraf  etish  bo’yicha  takliflar  ko’rib  chiqiladi.  Shuningdek,  soliq  siyosatini takomillashtirish,  kreditlash  tizimini  yaxshilash,  infratuzilma  va  ishchi  kuchi bozorining imkoniyatlarini oshirish  kabi  masalalar  o’rganiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi – Surxondaryo viloyatida tadbirkorlik sub’ektlarining ta’sirchanligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishdir.