MINTAQA IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISHDA INVESTITSIYALARNI JALB QILISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ravshanova Muxtarama Ravshanova Muxtarama (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur tezisda mintaqa iqtisodiyotini rivojlantirish uchun investitsiyalarni jalb qilishning  samarali  mexanizmlari  va  yo‘nalishlari  tahlil  qilinadi.  Investitsiyalar iqtisodiy o‘sishning asosiy omili bo‘lib, yangi ish o‘rinlarini yaratish, texnologiyalarni rivojlantirish  va  jamiyat  farovonligini  oshirishda  muhim  ahamiyatga  ega.  Tezisda davlat siyosati, soliq imtiyozlari, infratuzilma rivoji va innovatsion yondashuvlarning mintaqaviy  iqtisodiyotga  ta’siri  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  investitsiyalarni  jalb qilish jarayonida  yuzaga  keladigan  muammolar  va ularni hal etish uchun tavsiyalar taqdim etiladi.