MINTAQA IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRIRSHDA INVESTITSIYALARNI JALB QILISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Ravshanova Muxtarama (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu  tezisda  mintaqa  iqtisodiyotini  rivojlantirishda  investitsiyalarni  jalb qilishning  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha  tahlil  olib  boriladi.  Mavzu  doirasida xorijiy  va  ichki  investitsiyalarni  jalb  qilishning  ahamiyati,  mavjud  muammolar  va ularni  bartaraf  etish  uchun  zarur  chora-tadbirlar  ko‘rib  chiqiladi.  Asosan, investitsiyaviy muhitni yaxshilash, soliq siyosatini optimallashtirish, biznesni qo‘llab-quvvatlash  va  infratuzilma  loyihalarini  rivojlantirish  masalalari  tahlil  etiladi. Shuningdek,  mintaqa  investitsiya  muhitining  o‘ziga  xos  jihatlari  va  imkoniyatlarini ko‘rib chiqish tavsiya etiladi.