IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA TADBIRKORLIK SUB’EKTLARINING TA’SIRCHANLIGINI OSHIRISH YO’LLARI (SURXONDARYO VILOYATI MISOLIDA) - Rahmatullayeva Ahdiya (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anotatsiya Ushbu tezisda Surxondaryo  viloyatidagi tadbirkorlik  sub’ektlarining iqtisodiy samaradorligini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kichik va o‘rta biznesning viloyat  iqtisodiyotiga  qo‘shgan  hissasi,  mavjud  muammolar  va  ularni  hal  qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Shuningdek, soliq siyosatini takomillashtirish, kreditlash  tizimini  yaxshilash,  biznes  muhitini  rivojlantirish,  infratuzilma  va  ishchi kuchini  tayyorlash  kabi  masalalar  alohida  ko‘rib  chiqiladi.  Tadqiqotning  asosiy maqsadi – Surxondaryo viloyatida tadbirkorlik sub’ektlarining ta’sirchanligini oshirish uchun samarali yo‘llarni aniqlash va ularga amaliy tavsiyalar berishdir.