ОВҚАТЛАНИШ ГИГИЕНАСИ МУАММОЛАРИ - Бафоев Азизбек Ҳусен ўғли (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация:  Инсон  ҳаётида  озиқ-овқат  муҳим  аҳамиятга  эга.  У  бизга энергия, озуқа ва ҳаёт учун зарур бўлган барча моддаларни тақдим этади. Аммо, озиқ-овқат  хавфсизлиги,  яъни  барча  инсонларнинг  соғлом  ва  фаол  ҳаёт кечириши учун етарли миқдорда хавфсиз ва сифатли озиқ-овқатга эга бўлишини таъминлаш, бугунги кунда жаҳон миқёсида долзарб масала бўлиб турибди. Бу масалада гигиенанинг роли беқиёсдир.