SUQROTNING FALSAFIY QARASHLARI. - Mengturayeva Mehribon Yigitali qizi; Abduraxmonova Mehriniso Mashrab qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Yunon faylasufi Suqrotning Hayoti va falsafiy qarashlari shuningdek o’tmish falsafiy ta’limotlar tarixi bosib o’tilgan bosqich sifatida qaralishi uni o’rganish hozirgi davrda katta ahamiyat kasb etishi . Qadimgi mutafakkirlarning manbalariga tayangan holda to’g’ri va haqqoniy ilmiy tahlillar qilish mumkinligi yoritib berilgan.