HOSILA - Anorboyeva Mohinur (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik analizning asosiy tushunchalaridan biri — hosila tushunchasi yoritilgan. Hosila funksiyaning o‘zgaruvchanlik darajasini aniqlovchi vosita bo‘lib, uning nazariy va amaliy ahamiyati katta. Maqolada hosilaning matematik aniqlanmasi, geometrik va fizik mazmuni, asosiy xususiyatlari hamda hosila olishning turli qoidalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, hosilaning iqtisodiyot, fizika va muhandislik kabi sohalardagi qo‘llanilishiga oid misollar keltirilgan. Ushbu maqola hosilaning mohiyatini chuqurroq tushunish va uning amaliy masalalarni hal qilishdagi rolini o‘rganishga xizmat qiladi.