FUNKSIYA UZLUKSIZLIGI - Abduhokimova Nargiza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Funksiya matematikadagi asosiy tushunchalardan biri bo‘lib, u ikki to‘plam orasidagi bog‘lanishni ifodalaydi. Ushbu maqola funksiyaning nazariy asoslari, tarixiy rivojlanishi va turli matematik bo‘limlardagi ahamiyatini yoritishga bag‘ishlangan. Funksiya tushunchasi matematik analiz, algebra, geometriya va boshqa ko‘plab sohalarning asosiy qismini tashkil etadi. Maqolada funksiyaning aniqlanishi, uning xususiyatlari, asosiy turlari va ularning amaliy masalalardagi qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, funksiyalar yordamida real hayotdagi jarayonlarni modellashtirish va tahlil qilishning imkoniyatlari batafsil muhokama qilinadi. Ushbu maqola matematik tushunchalarni chuqurroq o‘rganish va ularning hayotimizdagi ahamiyatini anglashga qaratilgan.