ILM-FANNING JAMIIYAT TARAQQIYOTIDA TUTGAN O‘RNI, FANNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Po’latova Shaxnoza Vohid qizi; Sadinov Ma’ruf (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya:Ilm-fan jamiyat taraqqiyotining muhim asoslaridan biri hisoblanadi. U ijtimoiy, iqtisodiy, madaniy va siyosiy sohalarda yangi g‘oyalar, texnologiyalar va innovatsiyalarni yaratish orqali jamiyatni rivojlantiradi. Ilm-fan jamiyatning ma’naviy va madaniy taraqqiyotida ham o‘z o‘rnini egallaydi, chunki ilm- fan orqali insoniyat o‘z bilimi va ko‘nikmalarini kengaytiradi, yangi kashfiyotlar amalga oshiriladi, bu esa jamiyatda barqarorlik, farovonlik va taraqqiyotga olib keladi. Ushbu maqolamda men ilm-fan taraqqiyotda tutgan o’rni va fanining maqsad, vazifalarini keng qamrovda yoritib bermoqchiman.