BIR NECHTA TILNI BILISHNING IJTIMOIY VA PSIXOLOGIK JIHATLARI - Islomova Shahlo G’olibjon qizi; Zoyirova Dilfuza Xariddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bu maqola bir nechta tilni bilishning ijtimoiy va psixologik jihatlarini o’rganishga bag’ishlangan. Til o’rganish faqat lingvistik ko’nikmalarni rivojlantirishdan iborat emas, balki jamiyatda muhim ijtimoiy aloqalar o’rnatish, shuningdek, psixologik rivojlanishga ham katta ta’sir ko’rsatadi. Bir nechta tilni bilish kognitiv salohiyatni oshirish, emotsional intellektni rivojlantirish, shuningdek, shaxsning o’zlikni anglash va jamiyatga integratsiya qilishda ijobiy rol o’ynaydi. Ushbu maqola til bilishning ijtimoiy va psixologik jihatlarini tahlil qiladi va uning muhim jihatlari haqida fikr yuritadi.