LUG’ATLARNI TUZISH VA ULARNING RIVOJLANISHI - Orziyeva Shaxnoza Naimjon qizi; Zoyirova Dilfuza Xayriddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola lug‘atlarni tuzish va ularning rivojlanishi jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Lug‘atlar tilshunoslikning muhim manbalaridan biri bo‘lib, ularning rivojlanishi jamiyatning madaniy, ilmiy va texnologik taraqqiyoti bilan uzviy bog‘liq. Maqolada lug‘at tuzish tamoyillari, tarixiy jarayonlari, turli davrlardagi lug‘atlar tahlili va zamonaviy lug‘atshunoslikning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.