TA’LIM MUASSASASI RAHBARLARINING BOSHQARUV KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISH. - Nishonova Dilso'z Sadritdinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim muassasasi rahbarlarining boshqaruv kompetensiyasini takomillashtirish haqida ma’lumotlar berilgan hamda rahbarlik kompetensiyasining ta’lim tizimidagi ahamiyati, uning asosiy komponentlari va rivojlanish yo’llari tahlil qilinadi. Ta’lim muassasalarida samarali boshqaruvni ta’minlash uchun rahbarlarning strategik fikrlash, jamoa bilan ishlash, innovatsion yondashuvlarni qo’llash va qaror qabul qilish ko’nikmalarini rivojlantirish zarurligi ko’rsatiladi. Shuningdek, maqolada rahbarlar uchun maxsus treninglar, seminarlar va amaliyotlar o’tkazish orqali kompetensiyalarni oshirishning samarali usullari keltiriladi. Ta’lim muassasalarida rahbarlik kompetensiyasini takomillashtirish, nafaqat muassasa ichidagi boshqaruv jarayonlarini yaxshilash, balki ta’lim sifatini oshirishga ham xizmat qiladi.