UMUMIY OVQATLANISH SOHASINING IQTISODIY TIZIMDAGI ROLI - Ergasheva Charos Neymatillayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Bugungi kunda respublikamiz aholisiga ovqatlanish korxonalarining bir necha turlari, ya’ni restoran, kafe, bar, oshxona, tamaddixona, choyxona va boshqalar xizmat ko’rsatmoqda. Qayd etilgan ovqatlanish korxonalari ichida aholi turmush tarzining yuksalishida va ayniqsa, xorijiy mehmonlar ovqatlanish servisini tashkillashtirishda restoranlarning o’rni beqiyosdir. Ushbu maqolada biz umumiy ovqatlanish sohasining iqtisodiy tizimdagi roli haqida fikr-mulohazalarni bayon etdik