JADID NAMOYANDALARI ASARLARIDA PEDAGOGIK TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Xudoyorova Dinora Farhod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Turkiston maʼrifatparvarlarining pedagogik tafakkurni shakllantirish borasidagi g‘oyalari, ta’lim -tarbiya masalalari orqali jamiyat rivojiga qo‘shgan hissasi haqida qisqacha ma’lumot keltirib, maʼrifatparvarlarning o‘z asarlarida ilgari surgan pedagogik tafakkurni rivojlantirish zaruriyati va ularning fikrlarining hozirgi zamonaviy taʼlim tizimida ham dolzarbligi haqida fikr yuritilgan.