ESHITISHDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARNING XAYOL XUSUSIYATLARI. - Temurova Gulchehra Xudaykulovna; Ro’ziboyeva Zarina Xudaybergan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning xayol xususiyatlari o‘rganiladi. Xayolning rivojlanishi, uning ijodiy va reproduktiv ko‘rinishlari hamda eshitish qobiliyatining cheklanganligi sababli yuzaga keladigan o‘ziga xos xususiyatlar tahlil qilinadi. Maqola mazmunida bunday bolalar xayolini shakllantirish va rivojlantirishning samarali usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.