MUDDATI O’TGAN DEBITOR VA KREDITOR QARZLAR AUDITI - Mansurova Shaxnozaxon Marifjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Mazkur maqolada muddati o‘tgan debitor va kreditor qarzlar auditi masalasi chuqur tahlil qilinadi. Ushbu qarzlar korxona va tashkilotlarning moliyaviy barqarorligi, aktivlarni samarali boshqarish va hisobdorlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda xalqaro tajriba, jumladan, AQSh, Yevropa va Osiyo mamlakatlarining ilg‘or yondashuvlari o‘rganilib, ularning O‘zbekiston sharoitida tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada qarzlar auditining nazorat jarayonidagi o‘rni, zamonaviy texnologiyalarning, xususan, sun’iy intellekt va avtomatlashtirilgan tizimlarning ahamiyati batafsil muhokama qilinadi. Shuningdek, xalqaro standartlar asosida audit jarayonini takomillashtirishning iqtisodiy samaradorligi va tashkilotlarning moliyaviy holatini mustahkamlash imkoniyatlari yoritiladi. Mazkur maqola muddati o‘tgan debitor va kreditor qarzlar auditini amalga oshirishda muhim amaliy va nazariy asoslarni taklif etadi.