FALSAFA TARIXI FAN SIFATIDA - Toshboboyeva Munavvar Jalilovna; Abdumalikova Iroda Olim qizi; Murodullayeva Maxfuza Shamsiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada falsafa tarixi o‘zida falsafiy fikr taraqqiyotini aks ettiradi. U falsafaning dunyoqarash shakli sifatida qanday paydo bo‘lgani, uning muammolari, asosiy tushunchalari va prinsiplarining qanday shakllanganligi va mazmunan boyib borgani, qanday yo‘nalishlarda taraqqiy etgani, bu taraqqiyot tendensiyalari nimalarda ifodalanishini tushuntiradi. Maqolada falsafa tarixining alohida fan ekanligi haqida so‘z boradi.