INFLATSIYA VA UNING BANKLAR FAOLIYATIGA TA’SIRI - Axmedova Nodira Abdurashid-qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola inflatsiyaning banklar faoliyatiga ta’sirini o’rganadi. Inflatsiya iqtisodiy tizimda pulning haqiqiy qiymatining kamayishiga olib keladigan jarayon bo’lib, u banklar faoliyatini, xususan, kredit siyosatini, depozitlarni jalb qilish, likvidlikni boshqarish va mijozlarga xizmat ko’rsatishni sezilarli darajada o’zgartiradi. Maqolada inflatsiyaning banklar faoliyatiga bo’lgan ta’siri, yuqori inflyatsiya sharoitida banklar o’zlarining iqtisodiy strategiyalarini qanday o’zgartirishlari kerakligi va bu jarayonda yuzaga keladigan qiyinchiliklar tahlil qilingan. Shu bilan birga, banklarning moliyaviy barqarorligini saqlash va inflatsiyani hisobga olishda qanday choralar ko’rishlari kerakligi haqida ham fikrlar bayon etilgan.