MAKTABGACHA TAʼLIM SOHASIDA TASVIRIY FAOLIAYATNI O‘TKAZISH BO’YICHA SAMARALI ISHLAR - D.S.Gafurova; Boyquvatova Nigina (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya.Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tasviriy faoliyat turlari, ularning mazmuni, tasviriy faoliyat jarayonida bolalarda aqliy, axloqiy, estetik tarbiya turlarini rivojlantirish, irodaning sifatlari-boshlagan ishini oxiriga yetkazish, oldiga maqsad qo‘yib, o‘shani bajarishga tomon intilish, qiyinchiliklarni yengish, o‘rtoqlariga yordamlashish kabi xususiyatlar haqida tushuncha, ko’rsatib berilgan.