XRISTIANLIK VA ISLOM DINLARIDA IJTIMOY YORDAM MASALALARINING QIYOSIY TAHLILI - Gofforov Zafariddin Zaynobiddinovich; Egamov Oyatillo Xabibillo o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ijtimoiy himoya jamiyat hayotining muhim jihati ekanligi hisoblanishi bilan bir qatorda, bu muhim jihatni Xristianlik va Islom dinlarida ham muhim ekanligini ko’rshimiz mumkin. Ushbu maqolada xristianlik va islom dinlarning ijtimoiy himoya mexanizmlarini kontseptsiyalash va amalga oshirishdagi rolini o’rganildi. Tahlilda diniy ta’limotlari va amaliyotlarning ijtimoiy himoya tizimlariga qanday ta’sir qilishini tushunish uchun islom va xristianlik kabi dinlarni qamrab oladi. Tadqiqotda ijtimoiy himoya masalalarini hal qilishda islom va xristianlik dinlarida ijtimoiy yordamning asoslari,jamiyatdagi o’rni,farqlari va umumiy o’xshashliklari yoritilgan.