BOLALAR HUQUQLARI: XALQARO HIMOYA QANCHALIK SAMARALI? - Muxiddinova Gulnoza Muxiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekistonning bola huquqlarini ta’minlash bo’yicha sa’y- harakatlari, xususan "Bola huquqlari kafolatlari to’g’risida"gi Qonun va "hech bir bola e’tibordan chetda qolmaydi" tamoyili alohida ta’kidlangan. Shuningdek, xalqaro tashkilotlar, ayniqsa BMT va uning tuzilmalarining bu sohadagi faoliyati ham yoritilgan.