STRATEGIK USTUNLIKKA ERISHISH UCHUN AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Berdimurdov I.B.; Suyarov A.M. (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola axborot texnologiyalarining strategik ustunlikni qo’lga kiritishda qanday o’rin tutishini tahlil qiladi. Bugungi kunda raqobatbardoshlikni oshirish va strategik ustunlikka erishish uchun axborot texnologiyalarining roli tobora ortib bormoqda. Maqolada texnologiyalarni biznes jarayonlariga qo’llash orqali qanday qilib samarali va tezkor qarorlar qabul qilish, resurslarni optimallashtirish va yangi imkoniyatlarga yo’l ochilishi mumkinligi ko’rib chiqiladi. Shuningdek, axborot texnologiyalarining samarali ishlatilishi, ma’lumotlarni tahlil qilish va raqamli transformatsiya kabi aspektlar yoritiladi.