IQTISODIY MODELLARNI MATEMATIK TAHLIL QILISH - Muhiddinova Gulzoda Shukur qizi; Oltiyeva Malika Otajon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya Iqtisodiy modellar iqtisodiyot fanining asosiy tushunchalarini aniqlash va tahlil qilish uchun ishlatiladigan matematik vositalar hisoblanadi. Ushbu modellar orqali iqtisodiy jarayonlarni chuqurroq tushunish, bashorat qilish va qaror qabul qilish jarayonlarini yaxshilash mumkin. Matematik tahlil esa ushbu modellarni sinchkovlik bilan o‘rganish va ularning imkoniyatlarini kengaytirish imkonini beradi. Mazkur maqola iqtisodiy modellarni matematik tahlil qilishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlanadi. Unda mavzuning dolzarbligi, amaliyotda qo‘llanilishi va asosiy mulohazalar keltiriladi.