KATTALARDA O’TKIR RINOSINUSITLARNI ZARCHAVA O’SIMLIGI YORDAMIDA DAVOLASHDA ZAMONAVIY YONDASHUV. - Boboqulova D.F (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Kirish: Burun va paranasal sinuslarning kasalliklari yuqori nafas yo‘llarining eng ko‘p uchraydigan patologiyalaridan biridir.Rinologiyada yangi diagnostika va davolash usullari joriy etilganiga qaramay, burun va paranasal sinuslar kasalliklari darajasini pasaytirish tendensiyasi kuzatilmadi.Burun shilliq qavati va paranasal sinuslarning o‘tkir va surunkali kasalliklarining o‘sishiga hozirgi noqulay ekologik vaziyat, allergik va respirator virusli kasalliklar sonining ko‘payishi va mahalliy va umumiy immunitetning pasayishi yordam beradi.