TIJORAT BANKLARIDA LIKVIDLILIK RISKINI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Abdiraximova Dilora Karimovna; Polvonov Ulug`bek Yarashboyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Tijorat banklari moliyaviy tizimning muhim tarkibiy qismi bo’lib, ularning faoliyati iqtisodiyotning barqarorligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Likvidlilik riski - bu banklarning o’z majburiyatlarini o’z vaqtida va to’liq bajarishi mumkin emasligi xavfi bo’lib, bu esa banklar uchun moliyaviy barqarorlikni tahdid qiladi. Ushbu tezisda tijorat banklarida likvidlilik riskini boshqarish samaradorligini oshirish uchun zarur choralar tahlil qilinadi.