GINEKOMASTIYA RIVOJLANISHI, MEXANIZMI VA ETIOLOGIYASI. - Tog'ayeva Gulnora Siddiqovna; Otamurodova Xurshidabonu; Jonqobilova Hilola (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ginekomastiya — erkaklarda ko‘krak to‘qimalarining o‘sishi bilan bog‘liq holat — rivojlanishi, mexanizmi va etiologiyasi batafsil tahlil qilinadi. Ginekomastiya ko‘pincha gormonal muvozanatning buzilishi natijasida yuzaga keladi va bu holat o‘sish davrida, qariyalarda yoki ba’zi kasalliklar natijasida rivojlanishi mumkin. Maqolada gormonlar, dorilar, genetik omillar va tashqi muhit ta’siri kabi ginekomastiyaning asosiy sabablariga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, fiziologik va patologik ginekomastiya turlari, ularning davolash usullari va psixologik ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Ginekomastiyaning rivojlanishi va uning sabablarini tushunish, shifokorlar va tibbiyot mutaxassislari uchun bemorlar uchun eng yaxshi davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.